19 Mart 2013 Salı

Vinç Nedir ? Kullanım Amaçları Nelerdir?

Vinç Nedir ? Kullanım Amaçları Nelerdir? 

İnsanoğlunun ilk var oluşundan itibaren hayatta önüne çıkan zorlukları aşmak için kendine teknolojiler üretmiştir. Bir bıçağın bulunması, ateşin bulunması, tekerliğin bulunması vs. Bu teknolojilerin yegane amacı, işlerini kolaylaştırmak, insan gücünden kar etmek olmuştur. 

Vinç bildiğiniz üzere günümüzde ağır cisimleri kaldırmak için kullanılan bir makinedir. Bu makinedeki çark sistemleri ile ağır olan eşyalar, cisimler, rahatca taşınabilmektedir. Bu makinelerin en önemli kısımları işte bu çark çemberleridir. Bu çemberler dönerek üzerinde sarılı olan teli harekete geçirir. Böylece eşyların kaldırılması sağlanır. 

Vinçler bu şekilde ilk kullanıma başlandıysada yalnızca bu bir eşyayı kaldırma değil başka bir yere taşıma amaçlı kullanılmaktadır. Onun yanında yüksek bir yere ulaşmak için kullanılan platform sistemleri de vinç teknolojisi ile birlikte gelmiştir. 

Çark çemberine ilaveten vinçler çok zaman genel olarak sabittir. Bununla beraber, bir kulaklı tekerlek de bulunur. Rıhtım boylarında raylar üzerinde hareket eden yarı hareketli vinçler olduğu gibi, büyük kamyonlara monte edilmiş seyyar vinçler de mevcuttur. Gemilerin güvertelerindeki vinçler ise ufak baharlı makinelerle veya elektrikli motorlarla çalışır

1 yorum:

  1. İstanbul nüfus yoğunluğu en fazla olan kentimizdir. Bu sebepten dolayı en çok çilingir ihtiyacı bulunan şehrimiz de İstanbul esenyurttur Kendilerine ulaşan talepleri en iyi şekilde karşılayan esenyurt çilingir sizin de çilingir ihtiyacınızı en iyi şekilde, güvenle karşılayacaktır. Kapıda mı kaldınız? Anahtarcı mı arıyorsunuz? İstanbul çilingir, zengin anahtar firması ile iletişime geçtiğinizde en kısa süre içerisinde acil çilingirci kapınıza kadar ulaşacaktır. Kapı çilingir, kasa servisi, oto araba açma ve benzeri tüm konularda bu alanda uzman kişiler tarafından sizlere özel hizmet aktarılacaktır. Sizler de anahtarcı, çilingir ihtiyaçlarınızı hızlı, pratik bir şekilde karşılayabilmek adına
    Esenyurt çilingir

    YanıtlaSil